Bokashi vödör: Konyhai fermentálás
Az Organico Bokashi konyhai komposztáló vödör kitűnően alkalmas a konyhai hulladékok/maradékok szagmentes fermentálására. Kényelmesen és könnyen használható. Az Organico Bokashi háztartási vödör "végterméke" egy kitűnő minőségű "trágya", mely alkalmas cserepes és kerti növények táplálására. A csapon át távozó ’"trágyát" 1:1000-2000 arányban hígítva célszerű felhasználni.
A komposztálás ideális szén:nitrogén (C:N) aránya kb. 25:1. A háztartási hulladékok nedvesség- és nitrogén-tartalma magasabb, ezért szükség lehet vázanyagokat adó, magasabb széntartalmú adalékra. A szárított bio Bokashi erre, valamint a keletkező szagok lekötésére való. A szárított bio Bokashi beltérben történő komposztálásra lett kifejlesztve, de természetesen használható kültéri komposztáláshoz is.
Tartalom:
- Mi is az Organico Bokashi?
- A Bokashi kultúráról bővebben
- Az emBIO aktivált mikrobiológiai készítményről bővebben
- Mit helyezhetünk a Bokashi Organico komposztálóba?
- Méretek
- Az Organico Bokashi használata
- Az erjesztési folyamat termékei
- Karbantartás